Nieuws van Life at the green house

27-07-2023

Dure groenten? Kweek ze zelf! 

Voeding is de laatste tijd flink duurder geworden. Toch is er heel wat eten dat goedkoop tot zelfs gratis is, namelijk dat wat kan groeien in onze tuinen, op terrassen en balkons, en zelfs op de vensterbank of tegen een muur. Jan schreef er een artikel over!


11-04-2023

Lang leve het groentenpakket

 Ziezo! Dit is onze mand vol groenten voor deze week, van Boerderij De Groentelaar, bij ons in het Pajottenland. We zijn grote fan, want de voordelen van zo'n pakket zijn haast niet te tellen.  Kraakvers, lokaal, volgens de seizoenen, gezond, betaalbaar, ...
Zoek je ook een lokale groentenboer? 

28-09-2022

Tieners nemen het woord

Op een mooie dag in de zomer werden Daan en Roos geïnterviewd voor het septembernummer van het tijdschrift "De Mens Nu". Het nummer gaat over opgroeien, en onze tieners vertellen over groot worden in een milieuvriendelijk gezin. 


30 - 08 - 2022

My sweet Zeeland

Jan schreef een mooi artikel over Zeeland, een grote liefde in ons gezin. Weids, dichtbij... en toch sta je in een heel andere wereld. Kristien maakte de foto's! 

11 - 05 - 2022

Hitte en droogte

We horen het nog maar eens op het nieuws: het grondwaterpeil staat laag door de aanhoudende droogte. Wat doe je daaraan? 

Heel wat Vlaamse gemeenten hebben begrepen hoe: door beton en staal te vervangen door water en groen. Jan bezocht enkele van die plekken en schreef er een boeiend stuk over!  

18 - 03 - 2022

We gingen downsizen

In plaats van ons huis uit te breiden, hebben we het verkleind. Omdat het zo gemakkelijker te isoleren was, en we nu ook een kleinere ruimte moeten verwarmen. Tweemaal winst dus! 

We waren net klaar toen de energieprijzen de hoogte in schoten. Van timing gesproken! En voor wie het zich zou afvragen: nee, die lelijke tegeltjes tegen de terrasmuur gaan we niet behouden. Dat stuk moeten we nog afwerken. Een werkje voor dit voorjaar. Laat de zon maar komen!  

11 - 03 - 2022

We mochten een lezing geven!

In verpakkingsvrije winkel Lokaal Halle spraken we met ons 4 een groepje enthousiaste bezoekers toe.
Kristien leidde ons verhaal in.
Daan deelde heel wat tips over gezond en verantwoord vegetarisch eten. 

 Roos verwoordde het heel mooi: "Het was net pingpong. Iedereen reageerde enthousiast en gaf nog meer tips aan de hele groep!"
Jan vertelde - met de nodige humor - hoeveel ballast we zijn verloren en hoeveel vrijer we ons voelen sinds we lowwaste leven. 

Vragen of ideeën voor ons? 

We horen het graag!